DÖNÜŞÜM SANATI

Projemiz çağımızın en büyük problemlerinden biride insanın yaşadığı çevreye olan duyarlılığın azalması olarak tespit edilmiştir.
Çevremizde atıl durumdaki her türlü atık materyalleri kullanarak (cam ,plastik, metal atıklar ,taş ve kağıt ) onlar yeniden sanat eserine dönüştürerek hem ekonomik bir kazanç sağlamak hem de yapılan eserlerin telif haklarını alarak fikirlerimizin ve eserlerimizin görsel ve diğer haklarını korumak .
Bu projeyle okul kültürü içerisinde ve okul çevresinde çevre bilinci kazandıracak. Çevrenin korunması yönünde farkındalık yaratacak eserler ortaya koymak olacaktır.

10.12.2019 219

HEDEFLERİMİZ
çevremizde çok sayıdaki atık materyalleri kullanarak (cam,plastık, metal,ahşap,teknolojik atıklar ) bunlardan yeniden kazanma sürecinde birer sanat eserine dönüştürebilmek.
Farkındalık yaratacak 25 öğrenciyele yapılacak olan heykel , resim , üç boyutlu tasarılar la çevre bilinci kazandırmak doğayı sevmelerine gerektiğini hatırlatmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Gönüllü öğrencilerimizle ve ortak olan kurumlarımızla çalışma süremiz 24 ay dır.

Yapmayı planladığımız çalışmalar:
    1- Okullar bünyesinde çalışma ortamı sağlayacak atölyeler oluşturulacak.
    2- Okul ve çevresindeki atık meyletmelerin tespit edilerek onların çevre ortamından toplanarak tasniflerini yapılması ve öğrencileri kendi doğal yaşantı alanı ve evlerinde getirdikleri           malzemelerin kullanılarak,
             1) MONALİZA( Leonardo da Vinci)
             2) YILDIZLI GECE (Vincent van Gogh)
             3) ÇIĞLIK Edvard Munch
             4) Potre Albert Einstein
             5) KABLUMBĞA TERBİYECİSİ (Osman hamdi Bey
             6) ERİYEN SAATLER (salvaador dali)
        konulu klasik sanat örneklerini atık materyel kullanarak yapmak.
             7) Malzemeleri kullanarak üç boyutlu çalışmalar yapmak.

Yapılan çalışmaları dönemlik sergiler açarak çevre bilincinin oluşmasına imkan sağlamak.